Snel contact


Mail, schrijf of bel:
agentschap@zone5300.nl
Postbus 56660
1040 AR Amsterdam

Disciplines
Fufu Frauenwahl
Fufu Frauenwahl is striptekenaar en illustrator. Hij studeerde grafisch ontwerpen in Neurenberg en striptekenen in het Franse Angoulême. Momenteel woont en werkt hij in Berlijn. Hij illustreert niet alleen voor boeken en magazines, maar heeft ook veel artwork gemaakt voor roleplaying games, zoals Das Schwarze Auge, Cthulhu, Perry Rhodan, Victoriana en Tigres Volants.
Hij maakte artwork voor de computer games Unreal 3, Overlord en Saints Row.

Zijn bekendste stripserie is Ray Murphy – Detective of dreams. De surrealistische avonturen van de hoofdpersoon en zijn assistant Molluskhead zijn gebaseerd op Fufu’s eigen droomdagboek, bekeken door een bril met één Kafkaans glas en één Lovecraftiaans glas. Zijn strips zijn gepubliceerd in Zone 5300, Pulpman, fanzines en anthologys in Duitsland, Frankrijk en de VS.

Fufu is niet de enige tekenaar met een liefde voor de boeken van HP Lovecraft. Bekijk op The Human Mollusk een geanimeerd portret van deze meester van de horror.
Factsheet
  • In 2012 tekende en regisseerde hij een videoclip voor de Duitse band Die Aertze.
    Bekijk Das Finde Ich Gut in Vimeo.
  • Voor verschillende toneelvoorstellingen ontwierp hij decors: Fahrenheit 451, The Picture of Dorian Gray, Candide, Into the Woods
  • Hij is gastdocent geweest op verschillende Duitse kunstacademies. Momenteel geeft hij les in digitaal illustreren en striptekenen in Berlijn.
  • Hij maakte geanimeerde achtergrondprojecties voor de veelgeprezen musical The Witches of Eastwick.