Snel contact


Mail, schrijf of bel:
agentschap@zone5300.nl
Postbus 56660
1040 AR Amsterdam

Disciplines
Farhad Foroutanian
Geboren in 1957 in Teheran, waar hij van 1974 tot ’75 een theateropleiding deed. Daarna stortte hij zich op de Academie voor Beeldende Kunst aldaar, waar hij in 1978 afstudeerde. Sinds 1987 woont en werkt Farhad, met een korte onderbreking in Italië, in Nederland. Hij publiceert en publiceerde in o.a. Algemeen Dagblad, Vrij Nederland, Rotterdams Dagblad, Vice Versa, Computable, La Voce, Don Quichotte, ICT Zorg , Nebelspalter en het tijdschrift voor Vluchtelingenwerk Nederland. Ook geeft Farhad theaterles en workshops cartoon- en striptekenen.

Farhad heeft met zijn cartoons aan meer dan 35 solo- and 40 groepsexposities meegedaan in o.a. Iran, Denemarken, Italië, België, Canada en uiteraard Nederland. Zijn werk heeft meerdere malen prijzen gewonnen, waaronder die voor de Beste Politieke Cartoon in de 2004 BE-NE AWARD, België.
Factsheet
  • Farhad houdt zich als acteur en schrijver ook bezig met vooral interactief theater, waarbij het publiek een rol speelt.
  • Hij adviseert culturele organisaties, waaronder het Prins Claus Fonds en de Federation of European Cartoon Organisations.
  • Hij tekent tevens voor Business Rijnmond, de Consumentenbond en het International Documentary Festival Amsterdam.