Snel contact


Mail, schrijf of bel:
agentschap@zone5300.nl
Postbus 56660
1040 AR Amsterdam

Disciplines
Chuck Groenink
Studeerde in 2004 af aan de voormalige Academie voor Beeldende Kunsten in Kampen. In zijn werk, dat o.a. is beïnvloed door Thé Tjong-King, E.H. Sheperd en Dave McKean, maakt Chuck gebruik van de mogelijkheden die de computer biedt, terwijl het tegelijkertijd een ‘ouderwetse’ handgeschapen kwaliteit bezit.

Voor het tijdschrift BoekieBoekie maakte hij diverse illustraties en een kwartetspel ter gelegenheid van de Kinderboekenweek van 2005. Daarnaast houdt hij zich bezig met vormgeving voor kindertheater (Henkelmannetje, gebaseerd op een boek van Harriët van Reek). Onlangs publiceerde Chuck zijn eerste strip in het Belgische striptijdschrift Het Salon.
Factsheet
  • Chuck werkte mee aan een improvisatietheaterproject van Harriët van Reek en Geerten ten Bosch, Banketje Design, tijdens Motel Mozaïque, waarvoor hij een tijdschrift maakte waarvan maar één exemplaar bestaat.
  • In 2007 publiceerde hij zijn eerste strip in het Belgische striptijdschrift Het Salon, getiteld De vijver.
  • Momenteel werkt hij aan illustraties voor een boek in de reeks De Gestreepte Boekjes van Uitgeverij Pica.
  • Hij is een van de drie ontvangers van de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs voor jonge illustratoren. Een stimulans om binnenkort ook animaties te gaan maken.
  • Amerika heeft hem inmiddels ook ontdekt: hij maakt nu illustraties voor een website over biologische voeding.
  • In oktober 2010 is hij voor de liefde naar Portland geëmigreerd, maar blijft onveranderd opdrachten uit Nederland aannemen.