Snel contact


Mail, schrijf of bel:
agentschap@zone5300.nl
Postbus 56660
1040 AR Amsterdam

Disciplines
Auteurs

Veeltekenaar Albo Helm heeft een indrukwekkende staat van dienst. Al in de jaren '70 publiceerde hij in het legendarische striptijdschrift Tante Leny Presenteert, en zijn Benjamin Croquette was jarenlang de held van FNV Magazine. Hedendaagse lezers kennen hem van zijn politieke satires in Vrij Nederland.

Disciplines: Strip, Cartoon, Illustratie, Logo, Scenario

André Slob (É) zoekt in zijn werk naar de essentie van wat strips voor hem inhouden, de poëzie in het beeldverhaal. Hij doet dat met een heldere en zeer trefzekere stijl.

Disciplines: Character, Illustratie, Cartoon, Strip, Karikatuur, Vormgeving

Argibald, cartoonist en illustrator, heeft zich met zijn zeer eigenzinnige stijl en door Gummbah en Kamagurka geïnspireerde humor al in menige kijker gespeeld, waaronder die van de lezers van Pulpman en Van Speijk.

Disciplines: Cartoon, Illustratie, Live tekenen, Stripworkshop

U kent hem misschien ook als Liefdesspelonk Vonk a.k.a. Sparks Lovecavern, in welk geval u hem waarschijnlijk ook hebt zien zingen in zijn gouden Elvispak. Maar bovenal is Berend een oorspronkelijke cartoonist, begenadigd stripverteller en fijnzinnig illustrator.

Disciplines: Illustratie, Strip, Cartoon

Deze jonge illustrator en stopmotion- en Flash-animator (je spreekt zijn naam uit als 'koe') werkt o.a. voor MTV, Llink, Vara, Justitie, Lowlands/Mojo, Malmberg, De Effenaar, CJP Magazine en Okki. . Enkele korte animatiefilms van zijn hand draaiden op verschillende internationale filmfestivals.

Disciplines: Animatie, Strip, Cartoon, Live tekenen

Geen onderwerp te gek of Djanko maakt er een cartoon over. Eenvoudig van vorm, scherpzinnig van inhoud. Zijn unieke en humoristische kijk op de actualiteit is een aanwinst voor ieder blad. Zijn cartoons zijn namelijk nooit grof, maar wel raak.

Disciplines: Cartoon, Live tekenen

Voor strips, cartoons en illustraties in zwart-wit en in kleur, geschilderd of digitaal ingekleurd, moet u bij deze Groninger zijn. Zijn tekenstijlen varïeren van realistisch tot karikaturaal, zijn strips hebben een hang naar het fantastische.

Disciplines: Strip, Illustratie, Karikatuur, Schilderen, Cartoon, Live tekenen

Over de tentoonstelling Met Stip in het GEM (Den Haag, 2006), schreef de Telegraaf: 'Schaterlachen in het museum. Dat gebeurt je niet elke dag, want kunst kan een ernstige zaak zijn. Maar de jonge kunst op deze tentoonstelling is bij vlagen zo geestig, dat je mondhoeken vanzelf omhoog krullen. Bijvoorbeeld bij de karikaturale tekeningen van Evalien Lang, die de tikje sneue en schaamtevolle kant van de mensheid goed in beeld brengen.'

Disciplines: Illustratie, Cartoon, Karikatuur

Deze in Nederland wonende Iraanse cartoonist verrijkte met zijn werk de pagina’s van vele nationale dagbladen en magazines (Algemeen Dagblad, Vrij Nederland) en internationale (La Voce, Don Quichotte). Niet alleen hebben zijn politieke cartoons vaak een poëtisch karakter, ook zijn naam is als een gedicht: Farhad Foroutanian.

Disciplines: Cartoon, Stripworkshop, Illustratie, Live tekenen

Vlaams absurdisme op zijn best. Kim is schepper van het konijn Madelfried, Esther Verkest, antiheld Gaatetman en de bij Zone 5300-lezers bekende Aldegonne.

Disciplines: Strip, Cartoon, Tekst, Illustratie, Scenario, Schilderen, Live tekenen

Deze productieve cartoonist is werkzaam sinds 1999 en maakt cartoons voor nrc.next, Zone 5300 en Resource.

Disciplines: Cartoon, Stripworkshop, Live tekenen

Een man van weinig woorden, deze voormalige zeebodemonderzoeker-per-duikboot; in zijn fraaie tekstloze stripjes voeren visuele verrassingen de boventoon, en ook zijn illustraties mogen er meer dan zijn.

Disciplines: Illustratie, Strip, Cartoon, Karikatuur

Bestookt sinds 2001 het web met venijnige cartoons, waarbij niets of niemand ontzien wordt. Hij is een veelgevraagd illustrator en werkt voor o.a. Radio 538, nrc.next, Veronica Magazine, Wegener Dagbladen, Rotterdampas, Louder, Digifoto PRO en Technisch Weekblad.

Disciplines: Illustratie, Cartoon

Een Vlaamse tekenaar die zich niet beperkt tot één discipline. Rayman werkt vlot, helder en snel. Strakke deadlines zijn geen probleem.

Disciplines: Illustratie, Cartoon, Strip, Scenario, Schilderen

Illustrator, cartoonist en striptekenaar, met als specialiteit (educatieve) cartoons, pictogrammen en mengvormen van illustratie en infographic. Zeer gewaardeerde specialiteit: Sandra kan met heel korte deadlines werken.

Disciplines: Illustratie, Cartoon, Strip, Infographics

Cartoonist, illustrator, striptekenaar, tekstschrijver, programmeur en muzikant. Is er dan iets wat hij niet kan? Jawel, voor voetballen heeft hij niet in het minst aanleg.

Disciplines: Illustratie, Strip, Cartoon, Logo, Character, Tekst, Redactie

In het huidige computertijdperk zie je ze helaas steeds minder: handgemaakte 3D-illustraties. Laat dat nou net één van de specialiteiten zijn van Vincent in 't Hout. Maar ook voor al uw platte wensen kunt u bij hem terecht.

Disciplines: 3D-illustratie, Cartoon, Stripworkshop

Deze productieve illustrator, animator en cartoonist is werkzaam voor onder andere KRO's Mikro Gids en TV Studio, FNV, Milieudefensie en VPRO's Noorderlicht. Waa's stijl varieert van kleurrijk niks-aan-de-hand tot ingetogen zwart-wit.

Disciplines: Cartoon, Animatie, Strip

Projecten

In de eerste week van maart 2006 lag hij door heel Amsterdam verspreid: de Amsterdam Weekly Comics Issue , samengesteld door door Zone 5300-redacteur Tonio van Vugt.

Disciplines: Redactie, Strip, Cartoon

Voor haar ledenkalender van 2006 benaderde omroep BNN Zone 5300 voor cartoons en illustraties. Het thema: Ik hou van Holland. Wat in de BNN-praktijk neerkwam op: Seks en Holland. Inclusief Koninklijke Kijkdoos.

Disciplines: Cartoon, Illustratie

Voor de Daily Tiger, dagkrant van het International Film Festival Rotterdam (IFFR), leverde Zone 5300 acht van de tien cartoonisten.

Disciplines: Cartoon, Strip

Elke maand een voetbalcartoon van Djanko.

Disciplines: Cartoon

Hoe breng je 'het verhaal achter de cijfers' op een leuke manier aan je doelgroep? Met cartoons natuurlijk!

Disciplines: Cartoon

Ruim 10 jaar na de succesvolle uitleenexpositie Racisme gestript heeft Zone 5300 op uitnodiging van Art.1, de landelijke vereniging ter voorkoming en bestrijding van discriminatie op alle gronden, een nieuwe expo samengesteld. Maar liefst vijftien cartoonisten en striptekenaars leverden een gloednieuwe bijdrage.

Disciplines: Exposities, Cartoon, Strip