Snel contact


Mail, schrijf of bel:
agentschap@zone5300.nl
Postbus 56660
1040 AR Amsterdam

Disciplines
Berend Vonk
Studeerde af aan de kunstacademie te Maastricht, waarna hij zich stortte op grafiek, illustratie en – last but not least – het beeldverhaal. In 1983 debuteerde hij met Pastorale 83, een duidelijk politiek getint stripalbum. In de jaren ’80 en ’90 groeide Berend uit tot een van de opmerkelijkste Nederlandse striptalenten, met publicaties in o.a. Titanic, Bakkes, Incognito en Zone 5300. Albums als In de Val, Jeanette! en Eens volgden, en een nieuwe bundel stripverhalen, in kleur, staat gepland voor eind dit jaar bij uitgeverij Catullus.

Illustraties en cartoons van Berend werden gepubliceerd in o.a. Trouw, Algemeen Dagblad, Adformatie, VPRO Gids, Boekblad, De Journalist en Financieel Dagblad.
Factsheet
  • Berend heeft een nevencarrière gehad als zanger van De Sufgerukte Wallies, met wie hij de platen Zebulon zal wonen in het licht (1991) en Paterpiopriester (1993) uitbracht.
  • In 1991 ontving hij voor zijn werk de Ilse Frankenthal grafiekprijs.
  • In opdracht van De Warande tekende Berend een aantal fraaie posters voor concerten van o.a. Ilse de Lange en Jonathan Richman.
Disciplines: Illustratie, Strip, Cartoon