Snel contact


Mail, schrijf of bel:
agentschap@zone5300.nl
Postbus 56660
1040 AR Amsterdam

Disciplines
Alle auteurs

Veeltekenaar Albo Helm heeft een indrukwekkende staat van dienst. Al in de jaren '70 publiceerde hij in het legendarische striptijdschrift Tante Leny Presenteert, en zijn Benjamin Croquette was jarenlang de held van FNV Magazine. Hedendaagse lezers kennen hem van zijn politieke satires in Vrij Nederland.

Disciplines: Strip, Cartoon, Illustratie, Logo, Scenario

André Slob (É) zoekt in zijn werk naar de essentie van wat strips voor hem inhouden, de poëzie in het beeldverhaal. Hij doet dat met een heldere en zeer trefzekere stijl.

Disciplines: Character, Illustratie, Cartoon, Strip, Karikatuur, Vormgeving

Argibald, cartoonist en illustrator, heeft zich met zijn zeer eigenzinnige stijl en door Gummbah en Kamagurka geïnspireerde humor al in menige kijker gespeeld, waaronder die van de lezers van Pulpman en Van Speijk.

Disciplines: Cartoon, Illustratie, Live tekenen, Stripworkshop

Heel Zeeland lijkt verstoken van stripauteurs. Héél Zeeland? Nee, in een kleine nederzetting nabij Vlissingen houdt één man zich moedig bezig met het maken van beeldverhalen...

Disciplines: Strip, Illustratie, Stripworkshop

U kent hem misschien ook als Liefdesspelonk Vonk a.k.a. Sparks Lovecavern, in welk geval u hem waarschijnlijk ook hebt zien zingen in zijn gouden Elvispak. Maar bovenal is Berend een oorspronkelijke cartoonist, begenadigd stripverteller en fijnzinnig illustrator.

Disciplines: Illustratie, Strip, Cartoon

In het werk van illustrator Chuck Groenink speelt het fantastische element een grote rol, van sferische linoleumsnedes bij de sprookjes van Grimm tot nachtmerrieachtige interpretaties van Alice in Wonderland.

Disciplines: 3D-illustratie, Illustratie

Deze jonge illustrator en stopmotion- en Flash-animator (je spreekt zijn naam uit als 'koe') werkt o.a. voor MTV, Llink, Vara, Justitie, Lowlands/Mojo, Malmberg, De Effenaar, CJP Magazine en Okki. . Enkele korte animatiefilms van zijn hand draaiden op verschillende internationale filmfestivals.

Disciplines: Animatie, Strip, Cartoon, Live tekenen

Geen onderwerp te gek of Djanko maakt er een cartoon over. Eenvoudig van vorm, scherpzinnig van inhoud. Zijn unieke en humoristische kijk op de actualiteit is een aanwinst voor ieder blad. Zijn cartoons zijn namelijk nooit grof, maar wel raak.

Disciplines: Cartoon, Live tekenen

Voor strips, cartoons en illustraties in zwart-wit en in kleur, geschilderd of digitaal ingekleurd, moet u bij deze Groninger zijn. Zijn tekenstijlen varïeren van realistisch tot karikaturaal, zijn strips hebben een hang naar het fantastische.

Disciplines: Strip, Illustratie, Karikatuur, Schilderen, Cartoon, Live tekenen

Over de tentoonstelling Met Stip in het GEM (Den Haag, 2006), schreef de Telegraaf: 'Schaterlachen in het museum. Dat gebeurt je niet elke dag, want kunst kan een ernstige zaak zijn. Maar de jonge kunst op deze tentoonstelling is bij vlagen zo geestig, dat je mondhoeken vanzelf omhoog krullen. Bijvoorbeeld bij de karikaturale tekeningen van Evalien Lang, die de tikje sneue en schaamtevolle kant van de mensheid goed in beeld brengen.'

Disciplines: Illustratie, Cartoon, Karikatuur

Deze in Nederland wonende Iraanse cartoonist verrijkte met zijn werk de pagina’s van vele nationale dagbladen en magazines (Algemeen Dagblad, Vrij Nederland) en internationale (La Voce, Don Quichotte). Niet alleen hebben zijn politieke cartoons vaak een poëtisch karakter, ook zijn naam is als een gedicht: Farhad Foroutanian.

Disciplines: Cartoon, Stripworkshop, Illustratie, Live tekenen

Deze striptekenaar en illustrator uit Berlijn heeft een voorliefde voor horror en fantasy, al kan hij ook zeer realistisch werken. Zijn fabelachtig gedetailleerde tekentechniek roept Lovecraftiaanse visioenen op, in een stijl die aan Erik Kriek en Peter Pontiac doet denken. Hij maakt tevens animaties en art work voor computer games.

Disciplines: Illustratie, Strip, Animatie, storyboards, Karikatuur

Dit Deense tekentalent woont en werkt in Londen, maar is hard bezig Nederland te veroveren. Zijn verbluffend gedetailleerde schildertechniek is niet alleen in kinderboeken te zien, maar ook in toonaangevende kranten en bladen in diverse landen. In zijn illustraties gaan sprookjesachtige fantasie en realisme hand in hand. Eyecandy van de bovenste plank.

Disciplines: Illustratie, Schilderen, Character

Vlaams absurdisme op zijn best. Kim is schepper van het konijn Madelfried, Esther Verkest, antiheld Gaatetman en de bij Zone 5300-lezers bekende Aldegonne.

Disciplines: Strip, Cartoon, Tekst, Illustratie, Scenario, Schilderen, Live tekenen

Deze productieve cartoonist is werkzaam sinds 1999 en maakt cartoons voor nrc.next, Zone 5300 en Resource.

Disciplines: Cartoon, Stripworkshop, Live tekenen

Naast redacteur en recensent bij Zone 5300, waarvoor hij ook vertalingen en bewerkingen doet, is deze sinds een aantal jaren in Rotterdam wonende Limburger bovenal een zeer productief illustrator en stripauteur, met een indrukwekkende hoeveelheid uitgaves op zijn naam.

Disciplines: Strip, Illustratie, Tekst, Karikatuur

Marissa Delbressine is in 2008 afgestudeerd met een master in animatie aan de Hogeschool voor Kunsten Utrecht. Zij woont in Limburg en is werkzaam als animator en striptekenares. Ze verzorgt ook workshops op het gebied van animatie, striptekenen en manga.

Disciplines: Animatie, Stripworkshop, Strip

Deze vormgever maakt haarscherpe infographics, illustraties en pictogrammen voor publiekstijdschriften en business to business. Ook zeer geschikt voor het web.

Disciplines: Animatie, Character, Illustratie, Infographics

Een man van weinig woorden, deze voormalige zeebodemonderzoeker-per-duikboot; in zijn fraaie tekstloze stripjes voeren visuele verrassingen de boventoon, en ook zijn illustraties mogen er meer dan zijn.

Disciplines: Illustratie, Strip, Cartoon, Karikatuur

Merel Barends (1980) studeerde Dramaschrijven en Illustratieve Vormgeving aan de HKU. In het schrijven en tekenen van beeldverhalen vond ze de ideale combinatie tussen haar twee passies: taal en beeld.

Disciplines: Character, Illustratie, Strip, Stripworkshop, Scenario

Michael Minneboo is met zijn videocamera en notitieboek vaak te vinden waar maar interessante dingen gebeuren op kunst- en cultuurgebied. Als schrijver en journalist ...

Disciplines: Tekst, Journalistiek, Lezingen, Itemregie, Interviews, Video

Bestookt sinds 2001 het web met venijnige cartoons, waarbij niets of niemand ontzien wordt. Hij is een veelgevraagd illustrator en werkt voor o.a. Radio 538, nrc.next, Veronica Magazine, Wegener Dagbladen, Rotterdampas, Louder, Digifoto PRO en Technisch Weekblad.

Disciplines: Illustratie, Cartoon

Een Vlaamse tekenaar die zich niet beperkt tot één discipline. Rayman werkt vlot, helder en snel. Strakke deadlines zijn geen probleem.

Disciplines: Illustratie, Cartoon, Strip, Scenario, Schilderen

Le Corbusier of een Caravaggio achterna? Nee, toch maar niet. Na de HTS-Bouwkunde, vol rechte lijnen, regels en formules, koos Rik voor de Willem de Kooning Academie en specialiseerde zich in illustratie en computergraphics.

Disciplines: Infographics, Illustratie, Logo

Omdat hij op de academie altijd onberispelijk gekleed ging, werd hij al gauw Dandy Raffe genoemd, een naam die hij sindsdien trots voert. Niet alleen zijn snit, maar ook zijn werk en zijn gevoel voor humor zijn van een uiterst verfijnde klasse.

Disciplines: Illustratie, Strip

Illustrator, cartoonist en striptekenaar, met als specialiteit (educatieve) cartoons, pictogrammen en mengvormen van illustratie en infographic. Zeer gewaardeerde specialiteit: Sandra kan met heel korte deadlines werken.

Disciplines: Illustratie, Cartoon, Strip, Infographics

Cartoonist, illustrator, striptekenaar, tekstschrijver, programmeur en muzikant. Is er dan iets wat hij niet kan? Jawel, voor voetballen heeft hij niet in het minst aanleg.

Disciplines: Illustratie, Strip, Cartoon, Logo, Character, Tekst, Redactie

In het huidige computertijdperk zie je ze helaas steeds minder: handgemaakte 3D-illustraties. Laat dat nou net één van de specialiteiten zijn van Vincent in 't Hout. Maar ook voor al uw platte wensen kunt u bij hem terecht.

Disciplines: 3D-illustratie, Cartoon, Stripworkshop

Deze productieve illustrator, animator en cartoonist is werkzaam voor onder andere KRO's Mikro Gids en TV Studio, FNV, Milieudefensie en VPRO's Noorderlicht. Waa's stijl varieert van kleurrijk niks-aan-de-hand tot ingetogen zwart-wit.

Disciplines: Cartoon, Animatie, Strip

Enigmatische auteur van o.a. Apenootjes (het Nederlandse antwoord op Peanuts) en Tuitel en Phiwi. Wasco's werk ademt een even moderne als nostalgische sfeer, en heeft niet zelden een poëtische inslag.

Disciplines: Strip, Illustratie