Snel contact


Mail, schrijf of bel:
agentschap@zone5300.nl
Postbus 56660
1040 AR Amsterdam

Disciplines
Argibald
Pseudoniem van Willem Bentvelzen. Studeerde in 2005 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, richting Image and Media Technology. Als illustrator en cartoonist werkt en werkte hij onder meer voor Rails Magazine, De Leeuwarder Courant en Zone 5300. Momenteel verschijnen zijn cartoons met enige regelmaat in o.a. HUMO, Propria Cures, Van Speijk, Bionieuws en digitaal op o.a. De Speld en de blogs van FOK! en Studio Noord. Daarnaast tekent en schildert hij zijn vrije werk op alles wat los en vast zit en geeft hij workshops strip- en cartoontekenen.

Van Argibald verschenen tot nu toe vier cartoonbundels: Als maandagochtend een gestalte had (2005) en Lief dagboek (2006) bij UItgeverij BeeDee in Haarlem. Bij uitgeverij Xtra verscheen in 2009 zijn cartoonbundel 'Als vader Abraham van huis is' en in 2010 Ik vond de site beter. Het Utrechtse Kaasschaafcollectief bracht eerder al twee smallpress-uitgaves met zijn werk: De eenzaamheid van het drinkontbijt en Het doodgeboren geesteskind.
Factsheet
  • In 2008 ontving hij een tweede startstipendium en in 2009 een werkbudget van het Fonds Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst.
  • Argibald uit zijn creativiteit ook graag op het voetbalveld als spits van FC Utka, het sterrenelftal van popjournalisten van 3voor12 Utrecht.
  • Argibald heeft bijgedragen aan: Festival Mooie Woorden, de dag van de literatuur, Klik! animatiefestival, Comic Invasion, Kunststripbeurs Utrecht, culturele zondag Utrecht en de week van de interactieve cartoon.